שאלה עקרונית- מעי רגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/06/2005 | 19:42 | מאת: יובל

דר נכבד שלום רב, בן 29 מזה שנה וחצי, סובל ממין סוג של אי נוחות בבטן שמתמקדת בעיקר בחלק התחתון, גזים דיי רבים, ותיפקוד לא הכי טוב ונח של פי הטבעת בעת היציאה הגורם לבעיית התרוקנות. איני משלשל כלל ויש לי בין 1 ל 2 יציאות ביום באופן קבוע ללא יוצא מן הכלל ביקרתי המון רופאים ומטפלים, ולאחר סדרת בדיקות הוחלט על מעי רגיז. עקב חוסר הודעות קראתי המון חומר ברשת באנגלית ובעברית.האם ייתכן שאני סובל ממעי רגיז למיטב הבנתי הגדרת הסינדרום מתבססת על שינוי ביציאות, וכל תסמין שנקשר לנושא מתחיל בעצם משינוי לא מובן ביציאות. אודה לך אם תוכל לבהר לי קצת בנושא, תודה

19/06/2005 | 21:58 | מאת: ד"ר אייל גל

אתה בהחלט צודק. הקריטריונים שנקבעו למעי רגיש (ROME II) קובעים כי התסמונת חייבת לכלול שינוי בתכיפות או בצורת היציאות. עם זאת תתכנה תסמונות פונקציונליות אחרות שאינן נכללות במסגרת תסמונת המעי הרגיש (כמו כאב בטן כרוני ודיספפסיה ללא כיב). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול