קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/06/2005 | 14:35 | מאת: תמי

שלום רציתי בבקשה לשאול לגבי בדיקת קולונסקופיה וירטואלית שעושים במכון מור. האם הבדיקה אמינה, והאם עדיפה על בדיקת קולונסקופיה שעושים בבתי חולים. כמובן חוץ מנושא המחיר. מדובר באדם בן 60 שגילה לאחרונה דם בצואה , בריא בדרך כלל ובגלל המודעות שעולה בתקופה האחרונה לסרטן מעי הגס, מעדיף לעשות את הבדיקה באופן פרטי (יש השתתפות של חב' ביטוח). מישהו אמר לנו כי הבדיקה הספציפית הזו איננה אמינה ואם כבר עושים את כל ההכנות הלא נעימות של לפני אז עדיף בבית חולים. אודה לכם על התייחסותכם.

19/06/2005 | 21:14 | מאת: ד"ר אייל גל

כפי שנאמר כבר פעמים רבות בפורום אין מספיק נסיון עם הבדיקה בארץ כדי לחוות דיעה ברורה על יעילותה. מה שברור הוא שהקולונוסקופיה אמינה יותר בזיהוי פוליפים קטנים ודלקות במעי וכן יש אפשרות להסיר פוליפים ולקחת ביופסיות שאינה קיימת בקולונוסקופיה הוירטואלית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול