גסטרו ועוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/06/2005 | 10:45 | מאת: בתיה

במשך שישה שבועות לערך אני סובלת משלשולים, כאשר שלושה שבועות מתוך התקופה זוהיתי כחולה במחלת הנשיקה (השלשולים החלו קודם לכן). ערכתי בדיקת צואה שיצאה תקינה אך השלשולים לא מפסיקים. רופאת המשפחה שלי סבורה שעלי ללכת לגסטרו. הייתי רוצה לשמוע קצת יותר על הבדיקה ועל המשמעות של הבעיה אם תוכלו לעזור לי, מאחר ושמעתי שהבדיקה כלל לא נעימה.

19/06/2005 | 21:10 | מאת: ד"ר אייל גל

ללכת לגסטרו זה לא אומר שאת צריכה לבצע בדיקה פולשנית. רופא הגסטרו צריך לבדוק אותך ואת תוצאות המעבדה ולהחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות. במידה ויוחלט על בדיקה פולשנית הרופא יסביר לך בדיוק במה מדובר. ד"ר גל

03/07/2005 | 18:34 | מאת: שרון

סבתי עברה היום בדיקת גסטרוסקופיה. בדף התוצאות כתוב כי יש בקע היטאלי בעומק 3 ס"מ. נקבע לה תור אצל רופא מומחה בעוד 3 וחצי שבועות. שאלתי היא: האם לא עדיף לקבוע תור מוקדם יותר? (האם המצב דורש תור דחוף?) האם הבקע הזה קשור לגידול? מה הכוונה ב"בקע היטאלי"? אודה מאוד לתשובתכם. שרון

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול