פיסטולה רקטו-וגינלית בקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/06/2005 | 10:23 | מאת: נעמה

שלום דר' גל. זה יהיה קצת ארוך. אני מתארת לי שאתה מודע לכאב ולסבל הרב שחוות חולות עם פיסטולה כזו, כמה עצום מחיר הדימוי העצמי במקרה כמו שלי, וכמה מסובך לפתור את הבעיות הללו. לכן אני פונה אליך ומבקשת את סבלנותך. אני מאובחנת כחולת קרוהן כ-12 שנים. לפני כשמונה שנים הופיעה פיסטולה רקטו-וגינלית (שמתבטאת במעבר גזים וצואה דרך הווגינה) שנותרה ללא טיפול עקב המלצת הרופא המטפל. בשנה האחרונה חלה החמרה כללית במצבי, שכללה כאבים ונפיחות באזור הרקטום, לאחר יציאות בעיקר, ואבצסים שהופיעו פעמים ספורות באזור השפתיים התחתונות של הווגינה (פנימי) והתנקזו מאליהם. לאחר בירור (אולטרסאונד אנו-רקטלי, חוקן בריום, צילום מעי דק וקולונוסקופיה) נמצא מיקום הפיסטולה בעומק של 4-5 ס"מ מפי הטבעת. ש א ל ת י היא מה הטיפול המומלץ. בנוסף, ישנם מונחים רפואיים במאמר שקראתי באינטרנט, שאינם מובנים לי, ואשמח אם תוכל להתייחס לפירושם בעברית. המאמר התפרסם ב-18.5.03 מטעם ארגון הגסטרואנטרולוגיה האמריקאי (Gastroenterology 2003 Vol.125 No 5, ). המונחים הם: rectosigmoid fistulotomy primary closure transanal advancement flap sleeve advancement flap transvaginal advancement flap תודה רבה על זמנך.

19/06/2005 | 21:07 | מאת: ד"ר אייל גל

הטיפול בפיסטולה רקטווגינלית בחולות קרוה'ן הוא בעיקרו כירורגי. התרופות האנטיביוטיות והאימונוסופרסיביות אינן עוזרות בד"כ במקרים אלו ולכן יש לפנות לכירורג המתמחה בניתוחים פרוקטולוגיים. rectosigmoid- החלק הדיסטלי (הקרוב לפי הטבעת) של המעי עד כ 20-40 ס"מ fistulotomy- פתיחה כירורגית של הפיסטולה primary closure- סגירה ראשונית של החתך transanal advancement flap,sleeve advancement flap,transvaginal advancement flap - מונחים כירורגים לסגירה של הפיסטולה ע"י העברת רקמה ממיקום אחר. ד"ר גל

20/06/2005 | 11:46 | מאת: נעמה

תודה, ד"ר גל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול