טיול במזרח וקוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/06/2005 | 09:32 | מאת: אני

אני חולת קליטיס מזה 6 שנים ואני לא מאוזנת כל כך. אומנם אני לא בהתקף ולא מדממת (אני נוטלת רק רפאסל בכמות של 4 גר') אך אני לא אוכלת עגבניות, גמבה כרוב כרובית וקטניות. הבעיה במזרח חוץ מהמחלות והזיהומים שיש להזהר מהם שבעתיים היא האוכל: המזרח משופע באוכל מתובל וחריף כמו בן המרכיב העיקרי באוכל הוא קיטניות (בהודו נפאל) כמו כן הפירות הם טרופיים - שבעצמם גורמים לי לשלשל. האם כדאי לי לטייל במזרח - האם יש דברים שעליי לשים לב או דרכים אחרות להסתדר על המזון שם? איזה עוד דברים כדאי לי לשם לב? אשמח לקבל טיפים והכוונות לנושא. תודה.

19/06/2005 | 21:01 | מאת: ד"ר אייל גל

בעצם אין הוכחה שמזון מתובל או חריף מחמיר קוליטיס. הבעיה העיקרית היא הזיהומים המועברים במזון ובמים ולכן רצוי תמיד לשתות מים רתוחים או מבקבוקים ולהמנע מאכילה בדוכנים ברחוב. כדאי להצטייד גם באנטיביוטיקה כנגד זיהומי מעיים לפני היציאה. ד"ר גל

20/06/2005 | 10:55 | מאת: אני

אפשר לקבל שם של אנטיביוטיקה נגד זיהומי מעים - או שעליי שאני צריכה מרשם רופא

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול