גידול באזור הציקום-מעי עיוור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/06/2005 | 10:30 | מאת: אלדד

בקולונוסקופיה רגילה ראו גידול 30 מ"מ,הסירו חלק לבדיקה,טרם הגיעו תוצאות. שאלותי: בין אם הגידול ממאיר,בין אם לא, עלי לנקות הכל. מי המומחים בארץ להסרת כל הגידול באזור רגיש זה , בקולונוסקופיה נוספת? האם הכרח שיהיה ניתוח בטן לצורך ניקוי כללי? האם הטכנולוגיה מאפשרת טיפול דרך לפרוסקופיה,חורים וטיפול במיכשור מרחוק,ואם כן,היכן מבצעים? תודה על תשובה,גם אלי בדוא"ל.

15/06/2005 | 22:32 | מאת: ד"ר אייל גל

בודאי שכל גידול ממאיר או שפיר יש להסיר ולשלוח לבדיקה פתולוגית לפני אבחנה סופית. השימוש במילה גידול מרמז בד"כ על גידול ממאיר שניתן להסירו אך ורק בניתוח. בחלק מן המקרים ניתן לבצע זו בשיטה לפרוסקופית. אם התרשמות הבודקים וגם הבדיקה הפתולוגית מראים על פוליפ שפיר ניתן בחלק מן המקרים להסירו גם בקולונוסקופיה. כריתות של פוליפים גדולים מתבצעות במרכזים גדולים כגון בילינסון, איכילוב, תל השומר ורמב"ם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול