הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/06/2005 | 19:09 | מאת: מירי

אני סובלת מכאבים בבטן ובקיבה ומעי רגיש עשיתי תבחין נשיפה יצא חיידק הליקובקטר 33.4 לקחתי כדורים במשך שבוע עכשיו אחרי חודשיים אני עדין מרגישה רע עשיתי את הבדיקה שוב ויצא 9 זה עדין אומר שקיים החיידק ?מה עלי לעשות עכשיו לקחת שוב כדורים? האם יכול להיות החיידק גרם לדלקת כי ממש הרגשה רעה במיוחד שאני אוכלת מוצרי חלב ? ושהקיבה ריקה?

15/06/2005 | 22:09 | מאת: ד"ר אייל גל

אם הערך לפי הסטנדרטים של המעבדה הוא חיובי סימן שהחיידק עדיין קיים ויש לתת טיפול אחר על מנת להכחידו. ייתכן שההפרעות שאת חשה קשורות גם לאנטיביוטיקה שקיבלת ולכן רצוי להוסיף גם תכשירים פרוביוטיים("חיידקים טובים") לטיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול