ct pet

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/06/2005 | 18:02 | מאת: יצחק

הא מומלץ למאובחני סרטן המעי לעבור בדיקת CT PET האם רלוונטי גם לאחר הניתוח האם כרוך בעלות משמעותית

15/06/2005 | 22:05 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת ה PET-CT בה בנוסף ל CT הרגיל מבוצע מיפוי PET המסוגל לגלות גידולים סרטניים ברגישות גבוהה הולכת ותופסת לה מעמד בתחום ה STAGING והמעקב של מחלת הסרטן. האפשרות לגילוי גרורות עוד לפני הניתוח יכולה למנוע ניתוח מיותר במקרים מסויימים ולהביא להתחלת טיפול כמותרפי מוקדם. הבדיקה משמשת גם במעקב אחרי חולי סרטן בעיקר כשקיים חשד להשנות (למשל עקב עליית מרקרים סרטניים). עם זאת עקב מחירה הגבוה ומגבלות מסויימות הבדיקה עדיין אינה מתבצעת בכל החולים אלא במקרים ספציפיים יותר. ד"ר גל

19/06/2005 | 09:53 | מאת: יצחק

תודה רבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול