זקוקה לעצה דחוף :(((((

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/06/2005 | 11:19 | מאת: חסוי

שלום ד"ר חברה שלי נלקחה אתמול לבית חולים למיון עקב כאבים כאבי תופת בקיבה בחילות איומות והרגישה חולשת עילפון והיא הבחינה בדם רב מפי הטבעת עקב הכאבים החזקים בקיבה היא בסך הכל בת 21 .....והיא לא יכולה לאכול ולשתות עקב זה ....הרופאים שולחים אותה לסידרת בדיקות והם הלחיצו אותה ואמרו שזה יכול להיות חשד לגידול בקיבה אני שבורת לב מכך...צריכים לעשות לה בדיקה עם צינור דרך הקיבה ועוד בדיקה מהמעיים אתה תוכל להסביר לי מה הבדיקות האלה חשוב לי לדעת ההורים שלה חלו בסרטן האבא בסרטן עור והאמא היה לה סרטן במעיים אתה חושב שזה תורשתי?

15/06/2005 | 08:41 | מאת: לי

הבדיקה שהיא תעשה היא בדיקת קולונוסקופיה ואולי גם וקט-פאסאז'. קולונוסקופיה היא בדיקה שבה מחדירים מצלמה זעירה במעגל סגור דרך פי הטבעת של החולה (שנמצא בטשטוש מוחלט) ומצלמים את המעיים מבפנים על מנת למצוא דלקות ו/או גידולים במעי... אני לא רופאה, אבל כמו שזה נשמע (לפי התיאור שלך) אולי יש לה סרטן המעי... המון המון בריאות, לי.

15/06/2005 | 21:42 | מאת: ד"ר אייל גל

בבדיקות מתבצע צילום של המעי בחלקו העליון דרך הפה ומחלקו התחתון מפי הטבעת ע"י מצלמה זעירה. הבדיקות יכולות לגלות דלקות שונות וגם גידולים. רצוי לציין שגם כשקיים סיפור משפחתי של סרטן מעי הסבירות לסרטן כזה בגיל 21 היא כמעט אפסית וסביר יותר שמדובר בתהליך דלקתי או זיהומי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול