כאבי בטן לאחר הסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/06/2005 | 14:48 | מאת: אייל

שלום לפני כחמש שנים עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה. מאז הסרתו, אני סובל מבעייה שלפי הגדרתו של הגסטרואנטרולוג שלי , לא ממש ניתנת לפתרון. מה שקורה הוא, שבבוקר, ממש כשאני קם משינה, אני סובל מכאבים אדירים באיזור הסרעפת, הכאבים נמשכים כ 10 דקות, והדרך היחידה לגרום להם להיעלם מהר יותר, זה פשוט לאכול או לשתות משהו. הבעייה הזו גם מתרחשת גם באמצע יום, במידה ואני נשאר בלי אוכל כמה שעות, אני פשוט חוטף את ההתקפים האלה, מה שגורם לי כמובן, א. אי נוחות וכאבי תופת ו ב. עלייה במשקל (עקב אכילה של כל סוג אוכל שהוא רק כדי להרגיע את הכאבים) שאלתי היא, האם ניתן בכלל לפתור את הבעייה הזו? או שבאמת הרופא שלי צדק וזה פשוט דבר שאני אצטרך ללמוד לחיות איתו. כמו שציינתי קודם, התופעה הזו החלה אחרי ניתוח כיס המרה. תודה, אייל

13/06/2005 | 23:47 | מאת: ד"ר אייל גל

אם אכן מדובר בכאב פונקציונלי הרי קשה לפתור בעיה זו. עם זאת יש לשלול שלא נותרה אבן בדרכי המרה הגורמת לכאבים. ד"ר גל

15/06/2005 | 00:35 | מאת: אייל

שלום ד"ר גל א. תודה על התשובה המהירה ב. לגבי הכאב, הייתי רוצה לדעת איך ניתן לבדוק אם לא נותרה אבן בדרכי המרה (אולטראסאונד?) או שמא יש שיטה אחרת? ובמידה ולא נשארה אבן, האם יש דרך אחרת לפתור את בעיית הכאב, קשה ככל שתהיה? או שפשוט נגזר עליי להמשיך לסבול את הכאבים ? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול