IBS+ הריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/06/2005 | 10:49 | מאת: להלה

שלום, אובחנתי כסובלת מ- IBS,המתבטא בבחילות עזות ולעיתים הקאות, כאבי בטן, תחושת נפיחות. לפני ההריון טופלתי בדיקור סיני שסייע לתקופה מוגבלת. כיום, אני בשבוע ה-12 להריוני, ועם היוודע דבר ההריון הפסקתי את טיפול הדיקור הסיני. מתחילת ההריון אני סובלת באופן קבוע, וללא הפוגה, מבחילות משתקות, עד כדי אי יכולת ללכת לעבודה וקבלת עירוי נוזלים, אחת למספר ימים.אני מתקשה לאכול ולשתות באופן סדיר ולאורך הבקרים והערבים מלווה אותי תחושת חולשה, סחרחורת ועילפון. הבחילות לא מרפות לרגע. האם ההקצנה בתחושה נובעת מהשילוב? כיצד ניתן להקל ולו במעט על התחושות הנוראיות? תודה רבה.

13/06/2005 | 23:44 | מאת: ד"ר אייל גל

אם סבלת מבחילות לפני ההריון הרי בזמן ההריון הבחילות וההקאות מוגברות עוד יותר. מכיוון שבשלב זה רצוי להמנע מתרופות עד כמה שניתן איני מבין מדוע הפסקת את הדיקור הסיני שעזר לך. איני מכיר מניעה לביצוע דיקור סיני בהריון. לרב הבחילות חולפות או משתפרות בסיום הטרימסטר הראשון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול