ריבוי יציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/06/2005 | 23:47 | מאת: ניב

אני בן 25. מזה כשנה אני סובל מריבוי יציאות. בין 3-5 יציאות ביום. פעמיים על הבוקר בהפרש של לא יותר משעה והשאר לאורך היום. הפעם השנייה בדרך כלל היא שלשול. ולפעמים בערב כשאני מרגיש שאני צריך לשירותים לא יוצא כלום. אשמח אם תיתנו איבחון ראשוני

13/06/2005 | 23:34 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ניתן לתת אבחון על סמך סימפטום בודד ולא ספציפי. ייתכן שזה על רקע שינוי תזונתי, שינוי בפעילות גופנית, מתח, מעי רגיש או עקב מחלה אורגנית (מחלת מעי דלקתית, פרזיטים במעי, אי סבילות ללקטוז וכו') יש לפנות לבירור ראשוני לרופא המשפחה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול