קיבה רגישה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/06/2005 | 18:52 | מאת: איתן

שלום, אני גבר בן 29, סובל מקיבה רגישה מאד מזה כשנה, הרבה גזים וכאבים בבטן תחתונה לאחר ארוחה ללא שינוי ביציאות. מצבי השתפר באופן יחסי בהשוואה לתקופה שבה התעוררה הבעיה אך אינה נרפאת כליל. מזון קר מאד או מים קרים מאד מכאיבים לי בצורה שיטתית עד למצב שאפילו כוס מים בטמפרטורת ברז המים בבית מביאה אותי לאי נוחות בבטן תחתונה אם לגמתי אותה ממש לאחר שהתעוררתי משינה. לעיתים ארוחה מסויימת תהיה קלה עבורי עד שאמלא את גופי במים לאחר הארוחה. שאלתי היא האם זה מעיד על משהו מיוחד, או האם זה נשמע לכם מוכר ומה בעצם גורם לכאב המטריד הזה, ואיך נפטרים מזה. תודה

12/06/2005 | 22:40 | מאת: ד"ר אייל גל

קשה לדעת רק לפי תיאור הבעיה. ייתכן שמדובר רק ברגישות אך יש לחפש גם סימנים אובייקטיביים של מחלה כמו הפרעה בבדיקות הדם, ירידה במשקל וכו'. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול