קפסולה המשך מה- 10.6

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/06/2005 | 18:52 | מאת: רעות

קודם כל אני רוצה להודות לתשובה של פרופ' ירון ניב וכן על העבודה שאתה ושותפך מבצעים בו בפורום, אך עדיין ישנו דבר שאינו מובן לי: שאלתי + תשובתו של פרופ' ירון ניב: אני יודעת שקשה לענות מעל דפי הפורום מבלי לראות את הבדיקה מול העיניים, לכן אני מבקשת התיחסות כללית. חברה טובה שלי עברה את בדיקת הקפסולה, בבדיקה היה חשד לטפילים (אך בבדיקות צואה אין עדות לטפילים גם לפני הבדיקה הנ"ל וגם אחרי), האם יכול להיות שיש משמעות אחרת לממצא שנראה בבדיקה (כגון מחלת קרוהן) או שיכול להיות שאין שום משמעות קלינית. ניתן לעתים לראות בצלומי הקפסולה טפילים שלא נמצאו בבדיקת צואה. רציתי לשאול האם יכול להיות שאותו ממצא שנצפה בבדיקה איננו טפילים, אלא בעל משמעות אחרת (כגון מחלת קרוהן), הרופא אמר לחברתי שיכול להיות שהם ראו בבדיקה טפילים וביקש ממנה לבצע בדיקת צואה (הוא לא אמר שזה חד משמעית טפילים). ושוב תודה וחג שבועות שמח!!!!

12/06/2005 | 22:38 | מאת: ד"ר אייל גל

קצת קשה להתבלבל בין טפילים ומחלת קרוה'ן בבדיקת קפסולה. ייתכן אבל להתבלבל בין טפילים ושאריות מזון או כפי שענה עמיתי ניתן לראות בבדיקת הקפסולה טפילים ולא למצוא אותם בבדיקת הצואה. ד"ר גל

12/06/2005 | 23:16 | מאת: רעות

תודה רבה על התשובה!!! (שאלתי את חברתי מה היא אכלה לפני הבדיקה והיא אכלה לחם לבן, יכול להיות שזה פשוט מה שנראה בבדיקה).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול