בדיקת דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/06/2005 | 22:33 | מאת: רפולי

רציתי לדעת עד כמה אמינה בדיקת דם סמוי בצואה בעזרת ערכה שנקראת משהו כמו הומוקולית שיש לקחת דגימות במשך שלושה ימים?

11/06/2005 | 21:32 | מאת: ד"ר אייל גל

השאלה למה אתה קורא אמינה. הבדיקה נמצאה במספר מחקרים כמורידה את שיעור סרטן המעי הגס באוכלוסיה בעקבות גילוי מוקדם. לגבי האדם הבודד הבדיקה היא בעלת רגישות וספציפיות נמוכים יחסית כך שבדיקה תקינה אינה שוללת סרטן ובדיקה חיובית אינה מצביעה בהכרח על סרטן אולם הבדיקה מצביעה על אוכלוסיה בסיכון מוגבר שצריכה לבצע קולונוסקופיה. ד"ר גל

28/05/2007 | 09:50 | מאת: נאוה

שלום אבקש באם אפשר לשלוח לי ערכה לבדיקת דם סמוי בצואה. תודה נאוה שדה רח' האשל 5 א' כפר סבא-44235

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול