כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/06/2005 | 15:16 | מאת: אורלי

אני בת 29 אחרי 2 לידות אני סובלת הרבה מכאבי בטן.מן כאבי עותויות חזקות.וכל הזמן יוצאים לי רעשים כמו גירגורים חזקים מן הבטן.כמו רעשים של רעב.בבוקר אני נכנסת לשירותים רגיל.קיבה רגילה.ובמשך היום אני נכנסת כ5 פעמיים בערך שלשול ממש מים.לפעמיים גם בלילה יש לי שלשוליםכאלה ממש מים וכאבי בטן חזקים.אחי אובחן כחולה קרון.האם אניצריכה לעבור בירור רפואי?למי עליי לפנות?תודה רבה.

11/06/2005 | 21:21 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר פשוט בתסמונת המעי הרגיש אך עקב מציאת מחלת הקרוה'ן אצל אחיך יש לשלול את המחלה גם אצלך ולכן רצוי לפנות לגסטרואנטרולוג. ד"ר גל

14/06/2005 | 13:39 | מאת: ראובן ז.

אני בן 26 סטודנט שלומד ועובד. בחודשיים האחרונים אני סובל מכאבי בטן תחתונה, כל בוקר אני קם מהשינה ומרגיש בחילות בלתי נזבלות עד להקאות בבוקר. לאורך כל היום ואני משחרר הרבה ליחה מהפה. אבדתי את התאבון וירדתי כ 3 ק"ג במשקל. במיון ביה"ח עשו לי בדיקות דם שתן כלליות והכל נמצא תקין.נמסר לי שאפנה לגסאנטררולוג להמשך טיפול. בצעתי בדיקת גאסטרסקופיה - כל הממצאים היו תקינים.בקולנוסקופיה שעשיתי לפני שנתיים בגלל כאבי בטן דומים הכל היה תקין. היציאות סבירות ללא רירית. בקרוב אבצע קולונוסקופיה חוזרת ו CT בטן. אני לוקח כשבועיים לוסק לפי המלצת ביה"ח, אך זה לא עוזר לי.בתקופה זו אני כמעט ולא מתפקד, אבקש את המלצתכם להמשך טיפול או המלצה לכיוונים נוספים. בתודה מראש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול