כיס המרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/06/2005 | 00:59 | מאת: ורד

מהי בדיקת erce? האם ניתן לחיות ללא כיס מרה? אם כן איך?

10/06/2005 | 22:07 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת ERCP היא בדיקה בה באמצעות אנדוסקופ המוחדר מהפה מחדירים צינורית לדרכי המרה וניתן להדגים אותם ע"י שיקוף רנטגן. הבדיקה משמשת לטיפול באבנים הנמצאות בצינור המרה או בהפרעות אחרות בדרכי המרה והלבלב. ניתן לחיות ללא כיס המרה, המרה המגיעה מן הכבד מופרשת ישירות לדרכי העיכול ולא דרך כיס המרה. ד"ר גל

11/06/2005 | 00:31 | מאת: ורד

תודה רבה לתשובתך העננינית והברורה. הבדיקה בוצעה לחמותי, אך ללא הצלחה משום שלא ניתן היה לעבור מעבר לתרסריון. כך נאמר לנו. שאלתי: מה יכול להיות הגורם לכך, או אולי הגורמים? תודה מראש.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול