מה זה יכול להיות??

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/06/2005 | 17:59 | מאת: שיר

שלום ד"ר, אני בחורה בת 25 בריאה לחלוטין. לאחרונה אני חשה בכאבים בחזה בעת אכילה או שתייה, מאין צריבה נוראית בכל איזור החזה ..כאבים אלו מורגשים במקביל גם באזור הגב. זה מקשה עליי מעט את הנשימה ואני מרגישה מאין "כובד" או חסימה בלתי מוסברת באזור החזה. שאלתי היא האם יש מקום לדאגה או שייתכן ומדובר בווירוס או חיידק? חשוב לציין שזה קרה לי לפני חודשיים בערך אך עבר.. כמובן שקבעתי תור לבדיקה וצילום אולם התור קצת ארוך ואני מאוד מודאגת ולכן, הייתי מעוניינת בחוות דעתך לאור ניסיונך והיכרותך עם מקרים דומים תודה מראש, ובברכה שיר

10/06/2005 | 21:33 | מאת: ד"ר אייל גל

ברב המקרים מדובר בצריבה על רקע של רפלוקס חומצי מהקיבה אך ייתכנו גם בעיות אחרות כגון דלקת בוושט על רקע תרופות מסויימת או פטריה. יש להבדק ע"י רופא גסטרו ובינתיים אפשר לקבל טיפול להקלה מרופא המשפחה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול