חסימה בתריסריון - ניתוח ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/06/2005 | 20:23 | מאת: מנחם

שלום מבקש לברר פתרון אלטרנטיבי לניתוח. קיימת אצלי היצרות עקב צלקות ב"שוער" (מעבר מהקיבה לתריסריון) שירדה כנראה לקוטר של מספר מילימטרים בודד. קראתי שקיימת אפשרות של ל"לפרוסקופיה" במיקרים של פרפורציה במעי/תריסריון/קיבה. האם קיימת אפשרות ניתוח "לפרוסקופיה" כדי לפתוח את החסימה על מנת להימנע מניתוח "גדול" של פתיחת הבטן ? תודה

07/06/2005 | 17:35 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שניתן לבצע את הניתוח בשיטה לפרוסקופית ויש צורך להתייעץ עם הכירורג. קיימים מקרים בהם ניתן לבצע הרחבה אנדוסקופית של השוער ע"י בלון וזאת מבלי להזקק לניתוח. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול