הליקובקטר פילורי
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
בבדיקת דם בעקבות כאבי בטן התשובה לחידק הליקובקטר פילורי חיובית מה המשמעות ? האם זה מסוכן ? ואיך בכלל אפשר להדבק בחידק שכזה
זהו חיידק שכיח שלרב נדבקים בו בילדות ע"י מגע עם הפרשות. עלול לגרום דלקת בקיבה וכן מחלת כיב. צריך לקבל טיפול אנטיביוטי לחיידק. ד"ר גל
הנני כבת 52 שנה מזה במשך שנה ההליקובקטר פילורי חוזר מידי כמה חודשים,קיבלתי טיפול מרובע וכןעשו לי קולונסקופיה וקיבלתי תשובה שיש לי דלקת קלה במעי הדק.ואמרו לי שלזה אין תרופה.מאוד מציק לי שכל הזמן זה חוזר לי.שאלתי היא:מדוע זה חוזר לי גם אשר אחרי כל פעם הנני מקבלת טיפול של לוסק קארין ומוקסיפן? מה עלי לעשות וכיצד הנני מטפטרת מחיידק זה?
הריני סובלת מהליקובקטר פילורי זה שנים רבות כעשר שנים הריני בת 20 וקבלתי מס' פעמים טיפול ע"י מוקסיוויט, קלרידקס ואומפרדוקס אך ללא הצלחה. לאחרונה נבדק גם אבי בן 57 ונתגלה שאף הוא סובל מחיידק הנ"ל וקיבל טיפול תרופתי השאלה האם החידק מדבק וכול להיות שכל המשפחה סובלת האם זה גנטי או הידבקות? ואם אכן זה מדבק כיצד?