רגישות למזון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/04/2005 | 00:43 | מאת: דנה

שלום רב, אני בחורה בת 22, בריאה בד"כ, פרט ל-IBS. אני משוכנעת שאני רגישה למזונות מסויימים, אלא שאין לי היכולת לאתרם. לפעמים אני נתקפת אחרי אכילת מזון מסויים כאבי בטן איומים, התנפחות, גזים, שלשולים והרגשה איומה. היום למשל, ישבתי במסעדה ואחרי שאכלתי שמתי לב שמתחילה לכאוב לי הבטן ולהתנפח, תוך כמה שעות כבר הייתי במצב שלא יכולתי לצאת מהשירותים... סליחה על התיאור, אבל השלשולים אפילו מלווים בצריבה וקצף.. אני חייבת לציין שלא רק שהדבר מפריע לי פיזית (כאבים בבטן שמאל תחתונה עד עכשיו שזה כבר 10 שעות אחרי הארוחה ועדיין אני ממשיכה לשלשל), אלא גם מביך חברתית.. אני מרגישה חשש לאכול במסעדות שמא הפעם אפול על ארוחה שלא טובה לי.. ולי אין מושג מה זה יכול להיות - אולי הרוטב, אולי הירק... פניתי לרופאת גסטרו מומחית והיא אמרה שיש רק בדיקת רגישות ללקטוז ופרוקטוז. עברתי את שתיהן - אני רגישה ללקטוז. ומה הלאה? אין שום בדיקה לאיתור אי סבילות למזון לדבריה. לדעתה, אני צריכה לנסות לעקוב ולאתר את המזונות החשודים בעצמי. כשאני אוכלת אוכל ביתי הכל מצויין ונמאס לי שאני צריכה להגביל את עצמי מחוץ לבית.. אפילו כשטסתי לחו"ל קניתי הכל בסופר כדי לא להרוס את הטיול.. אני שואלת ברצינות - מה ניתן לעשות? אם אני אדע ממה עלי להמנע הסבל יפסק. תודה על כל תגובה!

לקריאה נוספת והעמקה
09/04/2005 | 22:28 | מאת: ד"ר אייל גל

את צריכה לפנות לדיאטנית קלינית ולבצע מה שנקרא דיאטת אלימינציה בה מאתרים את המזונות שאת רגישה אליהם בשיטת האלימינציה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול