במה לבחור: וירטואל קולונוסקופיה או חוקן בריום?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/03/2005 | 19:04 | מאת: ד"ר חמלין אלכסנדר

לרופאים גסטרואנטרולוגים שלום רב! שמי ד"ר חמלין, אני רופא משפחה מקיבוץ גלעד. מטופל שלי מקיבוץ, בן 53, עקב סיפור משפחתי של סרטן מעי גס ניסה לבצע פעמיים בדיקת קולונוסקופיה. בפעם ראשונה בדיקה הופסקה עקב כאבים. בפעם שניה (למרות טישטוש טוב) שוב חש כאבים ופיתח בראדיקרדיה ולכן פעולה הופסקה. נבדקו רק 80 ס"מ של מעי. הומלץ המשך בדיקה ע"י חוקן בריום עם קונטרסט כפול או בדיקת Virtual Colonoscopy. קראתי לפני חצי שנה שדיוק VC בארץ היא בעיתית למדי ובדיקה עלולה לפספס פוליפים מתחת ל 5 מ"מ, לא ניתן לקחת ביופסיה. המטופל גם לא יכול לבצע בדיקת צואה לדם סמוי עקב טחורים..על איזה בדיקה אתם ממליצים?? תודה ובברכה!

20/03/2005 | 21:27 | מאת: ד"ר אייל גל

במקרה של קולונוסקופיה שנכשלה אין ספק ש VC עדיפה על חוקן בריום שעלול לפספס הרבה יותר בעיות , הבעיה היחידה היא ש VC אינה בסל הבריאות ועולה כסף. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול