הרעלת מזון או וירוס בקיבה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/03/2005 | 10:48 | מאת: דורית

שלום, לפני מספר חודשים סבלתי מהתקפים של כאבי בטן עליונה עווייתים (התכווצויות חזקות שבאות והולכות לסירוגין), חום, שלשול והקאות. המחלה ארכה למעלה משבוע ועד עכשיו נותרה לי רגישות באיזור הבטן העליונה. המקרה עצמו אירע לי בזמן נופש בבית מלון ועברו מספר ימים עד שניגשתי לרופאה הרופאה נתנה לי רק כדורים לטיפול בשלשול ולא התבקשתי לעשות בדיקות צואה או בדיקות אחרות. האם תיאור החולי מתאים לוירוס או להרעלת מזון (סלמונלה)? אם מדובר בהרעלת מזון מחיידק האם לא צריך לקבל אנטיביוטיקה? האם הרגישות שנותרה יכולה להצביע עדיין על הימצאות חיידק בקיבה ? האם יש בדיקה שכדאי לבצע (כגון: תרבית צואה) למרות שעברו מספר חודשים מאז המקרה? האם סלמונלה יכולה לעבור לבד בלי טיפול אנטיביוטי והאם היא גורמת לנזקים בקיבה לטווח ארוך?

לקריאה נוספת והעמקה
14/03/2005 | 22:00 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שהדבר נגרם עקב מזון מקולקל או לא טרי שאכלת בחופשתך, אין הרבה טעם לבצע בדיקות צואה בשלב כזה בו אין שלשולים. גם אם נדבקת בסלמונלה לרב לא מטפלים באנטיביוטיקה בזמן המחלה ובוודאי לא אחרי שחלפה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול