רגישות במעיים
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום רב! לאחר בדיקות גיליתי שיש לי רגישות ללקטוז ואיני יכולה לאכול מוצרי חלב. היו לי המון כאבי בטן וסבלתי נורא משילשולים אך כבר 4 חודשים בערך איני נוגעת במוצרי חלב ועדיין, כל פעם שאני אוכלת וזה לא משנה מה, אני סובלת מכאבי בטן ואני מרגישה כל הזמן פעילות במעיים והקיבה שלי לא רגועה אף פעם ועקב כך יש לי גם יציאות רכות מאוד וזה מתסכל אותי כיוון שזה מגביל אותי. עשיתי בדיקה לחיידק ולצליאק והכל בסדר. הרופא אמר שאולי אני סובלת מסימפטום המעי הרגיז. איך אני יכולה לדעת בוודאות ממה אני סובלת כדי שאטפל בזה. תודה מראש, גליה.
את יכולה להמשיך להסיר מתזונתך מזונות חשודים, כמו דגנים למשל, ולהחליפם במזונות ניטרליים, כמו ירקות מאודים למיניהם, דגים טריים ועוף אורגני. בכל מקרה, רצוי לעשות את זה בהדרכה מקצועית של תזונאי / נטורופת.
הסימפטומים בהחלט מתאימים למעי רגיש וידוע שכ 70% מחולי מעי רגיש סובלים גם מאי סבילות ללקטוז. האבחנה של מעי רגיש היא על סמך הסימפטומים ובדיקות מעבדה שהם תקינות ולא קיימת בדיקה ספציפית לאבחון המחלה. ד"ר גל