לדר גל כיף לקראו את התשובות שלך אז בתמורה עוד שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/01/2005 | 21:47 | מאת: mayo1

שאלתי אותך בקשר למוצרי חלב וכתבתה שלא נורא לשלשל כפעמיים ביום הבעיה שזה לא פעמיים אני אוכלת מוצרי חלב ומיד מקבלת כאבי בטן ומשלשלת השאלה יכול להיות שפתחתי אלרגיה למוצרי חלב ועוד שאלה על בעיית סכרת אבל אין לי סכרת יש לי דמפג ואז אני מתכילה לרעוד ולהטעלף דוגמא עם אני אוכלת פחממה מתוקה זה קורא לי מה עושים ולמה אחרי שילשולים אני רעבה בהמון תודות נ.ב אני אחרי קיצור קיבה עם פגעה ובעיה בפילורוס התחתון ואם אפשר לשאול על צרבות איזה מכה זה אני על 4 לוסק בימים קשים ועל סליגל ואמרו לי שאסור אותם ביחד או זה או זה ושסילגל גורם לבעיית מתכות בגוף ולא הבנתי את זה

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2005 | 10:21 | מאת: תומר

ד"ר אייל גל נכבדי,למה גלולת המצלמה לא בסל הבריאות בארץ ובעולם כן ? מה צריך לעשות בשביל לקבל את התרופה הזו שלא בסל ואין לי 900 דולר בכיס בשביל זה ? אני מטפל בדלקת גם בלי לראות איפה היא אבל זה לא הגיוני וזה מסכן חיים ואני לא יכול לעבוד בינתיים. תודה

18/01/2005 | 16:33 | מאת: ד"ר אייל גל

ראשית איני האיש שיכול לתת לך את התשובה מדוע הקפסולה אינה בסל הבריאות, מבחינתנו הרופאים היינו רוצים שכלי אבחנתי מדוייק, פשוט ובטוח כמו הקפסולה האנדוסקופית יהיה זמין לכלל החולים הזקוקים לו. מי שאחראי להכנסת בדיקות לסל הוא משרד הבריאות שתקציבו מוגבל והוא צריך להחליט לעתים בין תרופה חדשה לסרטן, תרופות למחלות דלקתיות (כמו רמיקייד לקרוה'ן) וטכנולוגיות חדשות שכולן יקרות. אתה מתייחס בשאלתך לקפסולה כאל תרופה אך זהו בעצם עוד אמצעי הדמייה ולא טיפול למחלה. בשורות חדשות בעניין הקפסולה: 1. לאחרונה אושרו מספר מקרים של דימום חוזר מדרכי העיכול שלא נמצא מקורו בבדיקות האנדוסקופיות סטנדרטיות לבדיקת קפסולה בבילינסון דרך שרותי בריאות כללית (טופס 17). 2. אנחנו נמצאים בשלבים התחלתיים של מחקר שיבדוק את השפעת בדיקה תקופתית ע"י קפסולה בחולי קרוה'ן על יעילות הטיפול. במחקר זה יקבלו החולים את הבדיקה חינם מספר פעמים בשנה והטיפול בהם יוכוון ע"י תוצאות הבדיקה. ד"ר גל

18/01/2005 | 16:22 | מאת: ד"ר אייל גל

לפחות על מה שהבנתי משאלתך: לגבי דברי חלב בהחלט יכולה להתפתח אי סבילות ללקטוז גם לאחר ניתוחי קיבה ואם חלב גורם לך לשלשולים אז המנעי מחלב או השתמשי בחלב סויה. לגבי דמפינג - מדובר בתופעה הקשורה במעבר מהיר של מזון (במיוחד המכיל פחמימות או סוכרים פשוטים) מן הקיבה למעי, כתוצאה מכך קיימת ספיחה של נוזלים למעי מצד אחת וספיגה מוגברת של סוכר הגורמת לעליה חדה ברמת האינסולין בדם וזה גורם לאחר מכן לירידה מהירה ברמת הסוכר. הירידה ברמת הסוכר ועוד מעבר נוזלים מן הדם למעי יכולים לגרום סחרחורת, ירידת ל"ד, דפיקות לב ועד עלפון. יש חשיבות רבה לאכילה של כמויות קטנות של מזון ולמעט באכילת סוכרים פשוטים (סוכר, שוקולד, סוכריות ושאר ממותקים) וכן לא לשתות משקאות מתוקים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול