מה לאכול במהלך דלקת במעי הדק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/01/2005 | 14:07 | מאת: הראל

שלום רב, היום השתחררתי מאישפוז לאחר שאובחנה דלקת במעי הדק. אני עדיין נוטלת אנטיביוטיקה רציתי לדעת מה בדיוק מותר לי לאכול מאחר וישנם דברים שעלולים להחריף את הדלקת. האם מותר לאכול פרות וירקות? לתשובתך אודה, הראל

13/01/2005 | 21:23 | מאת: ד"ר אייל גל

לפחות בשלב הראשון לאחר הדלקת החריפה רצוי להמנע מירקות ובמיוחד ירקות מכילי סיבים. ניתן לאכול ירקות מבושלים או טחונים ללא קליפות או עלים, להמנע מגרעינים ואגוזים, דברי חלב וכן וארוחות כבדות מדי המכילות הרבה שומן. אכול הרבה מרקים, בשר עוף ודגים, פסטה וכו'. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול