מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/12/2003 | 10:20 | מאת: ס

שלום, הנני חולת קרוהן . לפני 3 שנים עברתי כריתה של חלק דלקתי של המעי הדק. מאז הנני מטופלת באזופי ורפאסאל באופן קבוע. הנני מבצעת בדיקות דם אחת לחודש ,כאשר רמת ה-CRP בבדיקה האחרונה היתה 14. מצבי כיום הוא שישנם ימים שבהם אני סובלת משילשולים וכאבי בטן וישנם ימים רגועים. האם לאחר 3 שנים ניתן לומר שכביכול נרפאתי מהמחלה?

17/12/2003 | 16:15 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לזכור כי מחלת קרוה'ן היא מחלה כרונית וכי ניתוח יכול לתת שיפור במצב אך אינו מרפא את המחלה הבסיסית. הטיפול שאת לוקחת עוזר לשמור את המחלה במצב רגיעה (רמיסיה), לפי התאור של מצבך ניתן להניח שהמחלה נמצאת במצב פעילות קלה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול