קלקול קיבה או וירוס?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/11/2004 | 19:03 | מאת: שירלי

שלום רב, אתחיל ואומר שאני סובלת מהמעי הרגיז, אבל מה שקורה לי בימים האחרונים, אינו מהסימפטומים המוכרים, לפני כחמישה ימים אכלתי ארוחת ערב, לא משהו חדש, כשאכלי הרגשתי בחילה עזה ובאמצע הצלחת, קמתי והקאתי כמות אדירה, לאחר כמה שעות אכלתי צנים ושוב הקאתי, חשבתי שמדובר באוכל מקולקל שאכלתי ושזה יעבור, ומאז כל פעם שאני מתחילה לאכול, אחרי ביס אחד, אני מרגישה שבא לי להקיא ולכן לא ממשיכה לאכול, בין לבין(בין הארוחות)אני מרגישה טוב...אתמול לראשונה אכלתי ארוחה מליאה בלי לסבול מבחילה ורצון להקיא, הים בצהרים באמצע הארוחה, שוה הרגשתי מחנק מהאוכל, אך המשכתי לאכול, ומיד הייתי צריכה לרוץ לשלשל, אחרי מס' שלשולים שוב הרגשתי טוב, אבל בעת ארוחת הערב, אחרי הביס הראשון שוב בחילה עזה וחוסר רצון להמשיך ךאכול וכרגע בחילה ואי נוחות, מה קורה לי? האם זה וירוס?חיידק?קלקול קיבה מתמשך? אשמח לתשובה

14/11/2004 | 00:00 | מאת: ד"ר אייל גל

הקאות שמופיעות סמוך מאד לאוכל עם שלשולים בהמשך אופייניות להרעלת מזון. מדובר במזון ששהה מחוץ לקירור מספר שעות והתפתחו בו חיידקים מפרישי רעלנים שאכילתם גורמת לתופעה. המחלה חולפת לרב תוך מספר ימים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול