צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/11/2004 | 13:17 | מאת: talmuk

שלום, אני בת 45 , לאחר לידת תאומים(IVF) פרצו תופעות קשות ...אובחן צליאק. בני בן 14.5 עבר בדיקת דם בגיל 2-3 ללא ממצאים. בחודשים האחרונים ירידה בחיוניות (ספורטאי) חולשה בכפות ידיים, פצעי בגרות חמורים, ללא שלשולים ..בצענו ביוזמתנו בדיקת דם לצליאק התוצאה של ANTITRANSGLUTAMINA 108.4 יודעת שלביופסיה לא נכון להתחיל בדיאטה מידית !שאלתי האם בהתחשב בגנטיקה ובתוצאת הבדיקה האם אפשר לחסוך את הביופסיה ולמנוע ממנו מידית גלוטן. הוא עבר מידית לדיאטה נטולת גלוטן. האם יש איזה סיבה נוספת שחשוב לשכנע אותו לעשות את הבדיקה ולאכול רגיל? אני יודעת שאני קבלתי כמות אדירה של כדורי גסטרו לשיקום הרירית..האם הביפסיה חשובה לענין זה. הוא במקביל מקבל ברזל אשמח לקבל תשובה בדחיפות

12/11/2004 | 21:50 | מאת: ד"ר אייל גל

אמנם החשד גבוה מאד לצלייק אך הביופסיה נותנת את האבחנה הסופית (רצוי לבצעה לפני כניסה לדיאטת דלת גלוטן. בביופסיה ניתן לזהות גם בעיות נדירות כמו לימפומה של המעי הדק. ד"ר גל

15/11/2004 | 15:58 | מאת: TALMUK

האם שבועיים עד התור לביופסיה , תשפיע על תוצאות הביופסיה...ממש קשה לי לתת לבני תזונה רגילה עד אז...

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול