גידול סמוך לפי הטבעת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/10/2004 | 19:38 | מאת: אורה

שלום דר', אני בת 73. בבדיקת קולונסקופיה נתגלה לי גידול סרטני בגודל של 9 ס"מ X 8 ס"מ, הצמוד לפי הטבעת. הרופא אמר שיש לעשות הקרנות על הגידול הזה ולצמצם אותו ואח"כ לנתח. לא ברור לי איך אפשר להסיר את הגידול אם הוא יושב כס"מ מפי הטבעת. האם הדרך להסרת הגידול הוא בכריתת פי הטבעת? ומה קורה אם פסולת הגוף, לאן היא הולכת? או שמא יש פיתרון אחר שלא יפגע במקום הזה? אני חוששת מאוד מפני זה, ובכל זאת הייתי רוצה לדעת אם זה בלתי נמנע. אנא הסברך, בתודה, אורה

05/11/2004 | 22:58 | מאת: ד"ר אייל גל

גידול במיקום כל כך נמוך דורש בד"כ ניתוח הכולל כריתה של הרקטום וחיבור המעי לדופן הבטן (סטומה). נהוג לתת טיפול קרינתי לפני הניתוח כדי לצמצם את גודל הגידול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול