ראפאסל וקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/10/2004 | 21:14 | מאת: יעקב

אני חולה קרוהן בין 26 לוקח 3 כדורי ראפאסאל ביום (של 1 גרם) ורציתי לשאול מה זה בעצם ראפסאל? איך זה עובד? האם יש תופעות לואי? למה גם ברמסיה לוקחים ראפסאל? ועוד שאלה- בקרוהן, הגוף תוקף לעצמו את המעיים או משהו כזה?? מה מיוחד בקרוהן מהבחינה הזאת לאומת דלקת רגילה במעיים של חולה ללא קרוהן? תודה רבה רבה יעקב

26/10/2004 | 23:54 | מאת: ד"ר אייל גל

הרפאסל היא תרופה נוגדת דלקת המתפרקת לאורך המעי ולכן משפיעה באופן מקומי על תאי המעי, עקרון פעולתה דומה לזה של אספירין. בדלקת מעי רגילה הנגרמת ע"י חיידק מופיעה תגובה חיסונית ודלקת העוזרת בחיסול החיידק. לאחר שהחיידק מחוסל גם הדלקת נפסקת. במחלת קרוה'ן מדובר בתגובה חיסונית מוגזמת של הגוף הפוגעת בתאי המעי ואינה חולפת אלא ממשיכה באופן כרוני או בהתקפים. ד"ר גל

28/10/2004 | 16:17 | מאת: גילה

שלום, רציתי לנסות לקחת בוסווליה. האם ניתן לאמר שזה די בטוח ללקיחה? האם ידועות תופעות לוואי לטווח רחוק?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול