קולטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/10/2004 | 10:21 | מאת: שימרית

שלום לך ד"ר אייל גל שמי שימרית ואני בת 24 וחצי אני כבר כתבתי לך ואני חוזרת לכתוב לך שוב. לאחר שכתבתי לך היה לי התקף חריף ביותר שבמהלכו היו דימומים ולכן הלכתי לרופא המטפל שלי. הרופא המטפל הביא לי הפניה אליכם לביה"ח לגסטרולוג כי אני לא רציתי ללכת למיון והעדפתי לקבל טיפול מרפאתי אצלכם כמו כן אני הגעתי אליכם עם הפניה דחופה ואז אמרו לי שלא יכולים לעזור לי אלא רק ללכת למיון ושם יטפלו בי. אני יציין ברשותך שהגיעו בדיקות הדם שלי ובאמת יש המוגלבין נמוך שהוא 11 וחוסר ברזל hct 34.1 ,plt 370 ,mpt 6.3,mcv 74.8, mch 25.9 ,mchc 34 ואני משערת לעצמי שזה כתוצאה מדימום חריף במעי אני כבר לא יודעת מה לעשות אם חולה קולטיס לא רוצה להגיע למיון ורוצה טיפול מרפאתי מה עלי לעשות בהקשר זה למי עלי לפנות והתורים אליכם זה רק בעוד חודשים . אני ממש אשמח אם תוכל לעזור לי בהקדם האפשרי בתודה מראש שימרית

26/10/2004 | 23:13 | מאת: ד"ר אייל גל

בעיית התורים היא בעיה קשה במרפאתנו. אנו משתדלים לתת לחולי קוליטיס וקרוה'ן שכבר נמצאים במעקב אצלנו "קו פתוח" טלפוני לבעיות דחופות לרופא המטפל שלהם אך אין באפשרותנו לראות חולים שאינם שייכים למרפאה באופן דחוף. לעתים חולים הנמצאים בבעיה דחופה נאלצים לפנות למיון לטיפול ראשוני ואז מופנים למרפאה. אם את מטופלת קבוע אצל רופא בקהילה עדיף שתפני אליו לקבלת מענה ראשוני ואם תרצי בהמשך לעבור לבילינסון תוכלי לעשות זאת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול