אנזימי כבד, הפטיטיס C וכיס המרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/10/2004 | 10:16 | מאת: זהרה

שלום רב, לאחר בדיקת דם שגרתית נמצאו אנזימי הכבד (GGT) גבוהים - 97 נשלחתי לביצוע US של הבטן העליונה ושם מצאה אבן זעירה בכיס המרה, פוליפ בצוואר כיס המרה וטחול מעט מוגדל. בבדיקת דם נוספת נמצא Hepatits C - חיובי. מה אומרים הערכים בבדיקה ? כלומר - Hepatitis C 1.50 האם אפשר לקבל קצת הסברים ופירושים ? המצב לא נראה מדהים ומיותר לציין שאני בלחץ. אני בת 31+ , נשואה+1.

26/10/2004 | 23:06 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לזכור שנגיף ההפטיטיס C יכול להמצא בצורה אסימפטומטית במשך שנים, כמו כן בדיקת חיובית לנוגדנים אינה מעידה על מחלה פעילה (ובחלק מן המקרים מדובר בבדיקה שגויה). כדי לוודא אם אכן את נשאית הנגיף או שיש מחלה פעילה יש לבצע בדיקה מיוחדת הנקראת PCR המזהה את הנגיף עצמו בדם. אם הבדיקה שלילית את לא נשאית ואת בריאה לחלוטין. אם הבדיקה חיובית בערכים נמוכים ואנזימי הכבד האחרים (בעיקר ALT) לא מוגברים את נשאית בלבד והוירוס נמצא במצב רדום, מצב שאינו דורש טיפול. אם ערכי הנגיף בדם גבוהים וקיימת עליה באנזימי כבד בד"כ מקובל לתת טיפול בנגיף (לרב לאחר ביופסיה של הכבד). יש לזכור שהדבקה קורית רק דרך הדם ולא במגע רגיל ואף לא במגע מיני. יש לבדוק כמובן גם את בני המשפחה. לגבי הפוליפים/אבנים בכיס מרה - אם אין סימפטומים זהו מצב שאינו דורש טיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול