בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/10/2004 | 22:12 | מאת: הדר

שלום, אני סובלת מצרבות כבר 12 שנה (מגיל 20) ולוקחת באופן קבוע לוסק פעם אחת ביום. בשלושה חודשים האחרונים אני סובלת משיעולים קשים כתוצאה מצרבות, השיעולים מתגברים כאשר אני שוכבת (אפילו כאשר אני ישנה על שתי כריות). רופאת המשפחה המליצה לי לקחת 2 לוסק ביום, אבל זה לא עוזר. חברה -רופאה אמרה לי שכנראה יש לי בקע סרעפתי ושאני צריכה לעשות גסטרוסקופיה. אני מטופלת כרגע אצל דיאטנית ששינתה לי לחלוטין את אורח חיי ואת המזון שאני אוכלת (וכן את שעות האוכל), התחלתי את הדיאטה רק לפני יומיים. האם יש סיכוי לדיאטה הזאת? האם היא יכולה לתקן את הבעייה או שלדעתכם אצטרך לעבור את הניתוח בכל מקרה, האם כדאי לעשות את הגסטרוסקופיה או שגם לאחר קבלת תשובה חיובית שיש לי בקע סרעפתי ואפילו אעבור את הניתוח, אצטרך להמשיך בטיפול התרופתי ואמשיך לסבול. תודה מראש, הדר

25/10/2004 | 22:14 | מאת: ד"ר אייל גל

לעתים הדיאטה יכולה לעזור מאד במקרים אלו במיוחד אם נמנעים מארוחות לפני השינה. עם זאת מקרים רבים אינם מסתדרים ללא טיפול תרופתי. אם למרות הטיפול והדיאטה אין שיפור במצב יש לעתים צורך בניתוח (במיוחד באנשים צעירים). מקובל לבצע גסטרוסקופיה הן כדי להעריך אם קיים בקע ואת גודלו ובעיקר כדי לשלול סיבוכים של מחלת הרפלוקס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול