Green stool

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/10/2004 | 18:55 | מאת: La Folia

ד"ר נכבד, לאחרונה אני סובל ממצב של צואה רכה וירוקה. המצב נמשך כבר לפחות שבועיים ברציפות. ברקע אין שינוי משמעותי בהרגלי האכילה וכמו כן אין שינוי בהרגלי הביקור בשרותים. ערכתי חיפוש בפורום על-מנת לראות באם היו שאלות כאלה בעבר ואכן הייתה שאלה כזו אשר התשובה אליה התייחסה לסוג המזון כגורם לצביעה של הצואה בצבע ירוק. באם נפסול את האפשרות של סוג המזון כסיבה האם יתכן כי העבודה שלאחרונה אני מגדל חתול בבית (אשר קיבל את כל החיסונים האפשריים) היא הסיבה לצבע הצואה? כיצד ניתן לבדוק הדבקות ב- גיארדיאסיס אינטסטינליס? תודה.

25/10/2004 | 22:04 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי שיש קשר לחתול אך כדאי לבצע תרביות צואה חוזרות. בהרבה מקרים קשה לזהות ג'יארדיה בצואה ויש צורך בביופסיות או שאיבת נוזל מהתריסריון על מנת לגלותה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול