מחלת הקוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2004 | 22:12 | מאת: סמי

בחודש מרץ האחרון נוטרתי בעזרת אוקסימטר . האבחנה : ulcerative colitis מצד שמאל.בתחילת גילוי המחלה לא היו כאבים בכלל. לאחרונה אני מרגיש כאבים מצד שמאל ומצד ימין באיזור הבטן התחתונה בנוסף לכךבמפרקים בשני הצדדים באיזור הנ"ל כעת מקבל tab 2 rafassal + rafassal enema 4 gr*1 שאלה: האם זו ( הכאבים)תופעה רגילה למחלת הקוליטיס? האם המחלה עברה גם לצד הימין , היות ואובחנתי כחולה קוליטיס בצד שמאל

25/10/2004 | 20:37 | מאת: ד"ר ג'ראלד פרייזר

לסמי שלום, קוליטיס בדרך כלל לא גורמת לכאבים משמעותיים. אתה מקבל חוקנים וגם כדורים שלעיתים רחוקות יכולים לגרום לאי נוחות. לא ברור לי האם עברתה בדיקה מלאה של מעי הגס בעת האבחנה. המחלה יכולה להתרחב ולערב צד ימין של מעי הגס אומנם זה לא שכיח במיוחד תוך זמן קצר. יש גם צורך לשלול שהמחלה איה מחלת קרוהן ע"י בדיקה של מעי הדק. תתיעץ עם הגסטרואנטרולוג שלך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול