תרופת רפאסאל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2004 | 17:52 | מאת: מיטל

שלום רב, אני חולת קרוהן מזה 6 שנים. מעת גילוי המחלה נטלתי רפאסאל 3 גרם ליום. לאחר שנתיים לערך, בשל נשירת שיער חמורה, הוחלפו כדורים אלו על ידי הרופא המטפל שלי לפנטסה. לאחר כחצי שנה מהמעבר לכדורים אלו, החלו להופיע רגישויות למזון כגון: למאכלי בשר, חלב, אוכל מטוגן וכו'. הרופא המטפל (רופא אחר) המליץ על קולונוסקופיה בשל חשד להצרויות/ חסימות. בבדיקה נמצאה רמסיה מוחלטת - העדר עדויות למחלה. עקב זאת, הוחלט על הפסקת הטיפול התרופתי בתואנה כי הינו לשווא. ובכן, מזה שנה וקצת שאיני נוטלת כדורים מכל סוג שהוא, אך אינני חשה בטוב. ישנו ריבוי בהתקפי כאבים לאחר אכילה - התקפים הנמשכים שעות. אני חשה כי איכות החיים שלי ממש ירודה. השאלה הנשאלת היא: האם במידה ואחזור ליטול רפאסאל (שעימם הרגשתי בטוב), מצבי הקליני ישתפר? בברכה, מיטל

25/10/2004 | 19:13 | מאת: Dr. Gerald Fraser

אנני חושב שההחלטה המרכזית אצלך היא האם לחזור לטיפול ברפאסל אלה יש צורך להערכה כוללת של מצבך. אני מאוד ממליץ לך לחזור ולקבל יעוץ אצל גסטראנטרולוג.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול