דלקת כרונית ברירית הקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2004 | 09:08 | מאת: פנינה

אני בת 55 סובלת מזה כשנתיים מדלקת כרונית ברירית הקיבה, חשוב לציין שלדלקת זו אין שום סימפטומים ניראים לעין ,לאבי היה סרטן המעי הגס. ידוע לי שאין שום טיפול לדלקת , ברצוני לדעת מניסיונך מה ההשלכות של הדלקת בעתיד, ומה הסיבה להיוצרות הדלקת ?. נאמר לי ע"י הרופא שדלקת זו יכולה לגרום לגידול, האם ישנם דברים שאני יכולה לעשות כדי למנוע זאת ?

23/10/2004 | 17:02 | מאת: ד"ר אייל גל

אם לא מדובר בדלקת על רקע הליקובקטר אין לכך טיפול. גם הסיכון לסרטן הוא נמוך במקרים אלו ואין הנחיות ברורות לגבי מעקב ע"י גסטרוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול