פוליפים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2004 | 08:02 | מאת: Alon

בן 53, ב- 10 השנים האחרונות נח לו בכיס המרה פוליפ בגודל 5 מ"מ שלא גדל לפתע התגלו לידו עוד 3 חברים בגודל דומה. מה המשמעות, ההשלכות, הסיכונים, דרכי טיפול אפשריות, דחיפות הטיפול, השלכות על השמנה, קשר לעייפות מתמשכת, קשר לכבד שומני ולהפרעות קלות בתפקודי כבד תודתי נתונה מראש

23/10/2004 | 17:00 | מאת: ד"ר אייל גל

פוליפים בגודל קטן מ 1 ס"מ בדרך כלל אינם דורשים טיפול. השמנה ושומנים גבוהים בדם הם גורמי סיכון להווצרות פוליפים (עשויים מכולסטרול בד"כ) ואבנים בכיס המרה. אם הפוליפים גדלים מעל 1 ס"מ או שיש סימפטומים יש להוציא את כיס המרה בניתוח. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול