ברזל נמוך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/10/2004 | 01:44 | מאת: נחשון

אני בן 28, בריא. בעידודה של אשתי עשיתי בדיקות דם כלליות. הרוב יצא תקין למעט קריאטינין מעט מעל לנורמה וברזל נמוך (40 בסקאלה שבין 50-250). המוגלובין תקין. אני מרגיש בריא לחלוטין, ולא סובל מסימפתומים כל שהם, אבל אחי הצעיר חולה קרוהן בצורה קשה. האם יש מקום להמשך ברור לפי הנתונים הנ"ל?

23/10/2004 | 16:55 | מאת: ד"ר אייל גל

הערך של ברזל בדם אינו משקף תמיד את כמות הברזל בגוף, רצוי לבצע בדיקות נוספות כמו רמת טרנספרין ופריטין כדי לדעת אם אכן מדובר על חסר ברזל ואם זה קיים יש לברר את סיבת החסר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול