בקע סרעפת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/10/2004 | 17:45 | מאת: אפרת

שלום רב, הייתי מעוניינת לדעת על בקע סרעפת, ממה זה עלול להיגרם? האם זה יכול להיווצר כתוצאה מכריתת כיס מרה? האם צריכים ליטול כדורים כמו losec ו-modal כדי שלא יהיו כאבים? אודה על כל פיסת מידע שתוכלו לתת לי.

22/10/2004 | 16:50 | מאת: זהבית

האם יש לך רק בקע או גם רפלוקס? אותי ניתח (בלפרסקופיה) רופא בשם ד"ר משה רובין מבלינסון (בהרצליה-עם השתתפות שלי בזכות המושלם של הכללית) ונפקחו עיני. הניתוח עבר כמו חלום, וחלף הסבל אותו סבלתי במשך עשרות שנים. שיהיה לך בהצלחה!!

22/10/2004 | 23:38 | מאת: ד"ר אייל גל

כמו שציינתי רק חלק קטן מן הסובלים מגיעים לניתוח ויש לבחור בקפידה את המטופלים לפני שמנתחים. ד"ר גל

22/10/2004 | 23:36 | מאת: ד"ר אייל גל

בקע סרעפתי הוא ממצא שכיח ופעמים רבות אינו סימפטומטי. לעתים עלול לגרום לכאבים בחלק העליון של הבטן או לתסמונת רפלוקס. ברב המקרים בקע סימפטומטי ניתן לטיפול ע"י תרופות המונעות הפרשת חומצה בדומה ללוסק ורק לעתים נדירות דורש טיפול ניתוחי, תוכלי למצוא תשובות נוספות בנושא אם תבצעי חיפוש בפורום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול