CAP RAFASSAL

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/10/2004 | 15:44 | מאת: דלית

אני סובלת במשך שנים משלשולים ומעוניינת לעשות בדיקת המעי הגס. רופאת המשפחה הפנתה אותי לצילום ושט. הצילום יצא תקין, למעט קטע קטן בחיבור בין הושט למעי הגס, שמס' רופאים שראו את הצילום הסכימו שאין לדעת מה רואים שם ללא בדיקת המעי הגס. שאלתי: הרופא גסטרו רשם לי CAP RAFASSAL לשלושה חודשים לפני הבדיקה הנ"ל, בטענה שהטיפול הוא גם איבחוני. אני נרתעת מלקחת תרופות כאשר אולי אין שום צורך, במיוחד שיש לי מעי רגיז וזה עלול להחמיר את המצב. מה דעתכם? האם לתרופה הנ"ל יש תופעות לוואי?

22/10/2004 | 23:25 | מאת: ד"ר אייל גל

אני מניח שאת מתכוונת לחיבור בין המעי הדק למעי הגס (אין חיבור בין הוושט למעי הגס) עם חשד לדלקת באזור בצילום. לעתים נוהגים לתת נסיון טיפולי אך אם התמונה לא ברורה רצוי לאשר את הממצאים ע"י קולונוסקופיה או אפשרות הקיימת היום (לא בסל השירותים) של הקפסולה האנדוסקופית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול