תחושת שרפה וחומצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/10/2004 | 15:09 | מאת: עופר

תחושת שרפה וחומצה בכל שעות היום ברקע רפלוקס +גסטרוסופיה דלקת בינונית המעבר תרופות כגון אומפרדקס ואחר כך קונטורלוק לא עזרו גם לוסק בעבר קונטולוק מאוד עזר יש רעיון אחר ? יש רופא פרטי טוב שאתה יכול להמליץ? תןדה מראש

21/10/2004 | 13:02 | מאת: ד"ר אייל גל

לגבי תחושת צרבת שאינה מגיבה לתרופות מעכבות הפרשת חומצה-לעתים זה עניין של מינון או התאמת תרופה ואז מנסים לעלות במינון התרופות או לשנותן. לעתים מקור הסימפטומים אינו רפלוקס חומצי כפי שניתן לבדוק ע"י ניטור PH של 24 שעות אלא רפלוקס של מרה או בכלל כאבים ממקור לא אורגני (מעי רגיש וכו'). במקרים מסויימים בהם הטיפול התרופתי לא עוזר ויש עדות ברורה לרפלוקס לעתים מפנים לניתוח תיקון השסתום בין הוושט לקיבה. איננו ממליצים על רופאים במסגרת הפורום. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול