חיסון פוליו וסטרואידים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/10/2004 | 13:47 | מאת: יעל

שלום ד"ר , בעלי חולה קרוהן ומקבל סטרואידים לטיפול בדלקת (התחיל עם 40 וירד כרגע ל 25 מ"ג ביום) מזה כחודש. הוא צריך לעבור ניתוח כריתה של קטע מהמעי הדק בעוד כ-10 ימים, וככל הנראה גם אח"כ יקבל למשך מס' ימים סטרואידים ואח"כ לתקופה ארוכה יטופל באימורן למניעת חזרת הדלקת. בני בן שבעה חודשים בעוד שבוע , והיה צריך בגיל שישה חודשים לקבל חיסון פוליו אך לא חוסן בגלל התרופה הפוגעת במערכת החיסונית של בעלי. (התינוק חוסן כרגיל בגיל 2 ו-4 חודשים) איננו יודעים מה לעשות?? האם דחיית החיסון השלישי יכולה לפגוע בבניית מערך החיסון נגד פוליו של התינוק (בגלל הפגיעה ברצף החיסונים), והאם חיסון התינוק בנגיף מומת יהיה אפקטיבי באותה מידה כמו חיסונו בנגיף מוחלש? האם חיסון התינוק לאחר הניתוח יכול לסכן את בעלי, גם אם נחליט שהוא לא מחליף לו חיתולים במשך שישה שבועות, או שזה יכול לעבור גם בצורה אחרת? אם בעלי גם יקבל חיסון מומת האם זה יכול לגונן עליו, או שלא כדאי בגלל מצבו? האם בדיקת נוגדנים לפוליו אצל בעלי יכולה לעזור? אודה לך על תשובותיך והמלצותיך בברכה, יעל

21/10/2004 | 11:31 | מאת: ד"ר אייל גל

איני מומחה לחיסוני פוליו ולכן רצוי יותר להתייעץ עם רופא ילדים או מומחה במחלות זיהומיות בנושא זה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול