גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/10/2004 | 16:44 | מאת: שלומי בן הרוש

שלום רב., מזה חודש אני סובל מכאבי בטן חוזרים ותחושת כללית לקוייה. הרופא הפנה אותי לצילום ושט קיבה ותריסריון.....כל הבדיקות הללו נמצאו תקינות,חוץ מבעייה 1 במשך חצי שעה וגם לאחר שתית חומר ניגודי נוסף עם תוספת תמיסת פרמין לא הודגם מעבר של החומר הניגודי מקיבה לתריסריון. השאלה שלי עקב מה יכולה להיווצר בעייה שכזאת??? ומה מומלץ לעשות? יש לציין שאכלתי 8 שעות ליפני הבדיקה אולי זאת הבעייה? תודה

21/10/2004 | 10:55 | מאת: ד"ר אייל גל

חוסר מעבר של הבריום לתריסריון יכול להגרם כתוצאה מחסימה של מוצא הקיבה ע"י כיב או גידול (דבר שהיו רואים בד"כ בצילום) או עקב התכווצות איטית של הקיבה וחוסר פתיחה של שוער הקיבה. בכל מקרה רצוי להשלים הבירור ע"י גסטרוסקופיה ובדיקת התרוקנות קיבה (מיפוי קיבה). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול