כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/10/2004 | 11:04 | מאת: חגי

שלום! בשנים האחרונות יש לי כאבי בטן חזקים בחלק העליון בלבד, כאבים אלו מלווים בתחושה שהבטן מתנפחת באיזור מתחת למפתח הלב . הכאבים לא נגרמים כל הזמן אחרי אוכל והם מופיעים בלי שום סיבה שאני יודע הכאבים גורמים לי לאי תפקוד . בבדיקות שעשיתי: גסטרו וצילום לא נראו בעיות כלל. תחושת הנפיחות מלווה אותי כמעת כל יום כל היום. מה אתם ממליצים לי לעשות והאם יש רופא שאתם ממליצים לי תודה מראש

20/10/2004 | 00:02 | מאת: ד"ר אייל גל

נפיחות בבטן העליונה היא סימפטום לא ספציפי ויכולה לנבוע מארגישות יתר של המעי או הקיבה בדומה לתסמונת המעי הרגיש. מומלץ לשמור על ארוחות קטנות ולהמנע ממזון שומני בעיקר לפני השינה, פנה לרופא במידה ואין שיפור, קיימות תרופות שונות המורידות את רגישות בקיבה ותחושת נפיחות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול