לחץ בגרון???

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/10/2004 | 18:19 | מאת: שוש

18/10/2004 | 18:23 | מאת: שוש כהן

עברתי בדיקות ו.ק.ת+בריום+גסטרוסקופיה והכל היה תקין לקחתי כדורי אומפרדקס ולא עזרו לי. אך בכל זאת אני מרגישה לפעמים גוש בגרון ולפעמים צריבה שחלה בגרון ומעין לחץ קל מאחורי בית החזה. מהם תופעות אלה, למי עלי לפנות, האם עלי לדאוג. ראוי לציין שאני שרויה במין עצבנות קלה וחוסר שקט. בתודה אני כבר מיואשת

19/10/2004 | 23:43 | מאת: ד"ר אייל גל

קיימת תופעה בשם Globus sensation שהיא תחושה של לחץ או גוש בגרון הנובעת ממתח של שרירי הגרון. התופעה נובעת בדרך כלל ממתח או לחץ נפשי ולעתים טיפולי הרפייה או כדורים נגד חרדה יכולים לעזור. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול