ניתוח הוצאת המעי הגס.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2004 | 20:15 | מאת: רונית

ד"ר אייל תודה על מתן התשובה. אך מהי הצרות פיברוטית.ההצרות שיש לי היא כתוצאה מהדלקת . כמו-כן, הייתי שמחה באם יש איזשהוא מחקר, או אולי תרופה חדשה , לפני שאולי באמת הפתרון שלי הוא ללכת לניתוח. תודה רבה

17/10/2004 | 23:02 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר על הצרות צלקתית, לאחר דלקת ממושכת יכולה להופיע צלקת באזור ואז טיפול תרופתי כבר אינו מועיל. אם ההצרות היא על רקע של בצקת ודלקת והיא עדיין לא צלקתית, יש מקום לטיפול תרופתי. לגבי מחקרים, לדעתי חולים בעלי הצרויות קשות או מועמדים לניתוח אינם נכנסים למחקרים קליניים מכיוון שהסיכוי לריפוי נמוך מאד. ד"ר גל

21/10/2004 | 20:32 | מאת: רונית

ד"ר אייל שלום! בהמשך לשאלתי ,מאחר והבנתי שגם טיפול בתא לחץ ספק אם יעזור, האם כדאי לנסות בכל זאת טיפול בתא לחץ למרות שכל הטיפולים שקיבלתי לא עזרו, ולמרות האיליאוסטומי שאומנם הביאה לרגיעה בדלקת ואנחנו רואים את זה במצב שלי וכן בבדיקות הדם כאשר CRPהיה פעם 100 היום הוא על 0.1 ולמרות ההיצרות הקשה האם שווה וכדאי לנסות טיפול לחץ. בכל מקרה זה לא יכול להזיק, אין תופעות לטיפול האם כדאי לנסות אולי בכל זאת יעזור אולי להיצרות. אני מודה על מתן תשובתך , כי כנראה לא יהיו מנוס מניתוח. תודה, רונית

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול