דיורטיקולוזיס קשה ב-sigma

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2004 | 17:39 | מאת: סמדר

שלום רב, לאבי בן 86 התגלה בבדיקת קולונוסקופיה דיורטיקולוזיס קשה ב-sigma. הייתי רוצה לדעת מה זה ומה הטיפול לכך. אבי משלשל בצורה קשה כבר שלושה חודשים. אודה לכם מאוד על תשובתכם המהירה.

17/10/2004 | 22:57 | מאת: ד"ר אייל גל

דיברטיקולים הם מעין כיסים היוצאים מחלל המעי הגס לכיוון חלל הבטן, הם שכיחים מאד באנשים מבוגרים ובגילו של אביך המצאות דיברטיקולוזיס היא כמעט אוניברסלית. דיברטיקולי אינם גורמים לשלשול וברובם הם אסימפטומטיים, לעתים קיימים סיבוכים כמו דלקת, דימום או התנקבות של הדיברטיקולים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול