ניתוח הוצאת המעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/10/2004 | 19:25 | מאת: רונית

ד"ר אייל שלום! אני בת 25 חליתי לפני כ - 5 שנים במחלת קרוהן. כל הטיפולים שקיבלתי לא עזרו, עברתי ניתוח איליאוסטומי וגם זה לא עזר. לאחרונה עשיתי פעמיים קולונוסקופיה ויש היצרות קשה מעל הרקטום שלא היה ניתן לעשות את הבדיקה, גם בהרדמה כללית לא היה ניתן לעשות את הבדיקה. כיום הומלצתי על ניתוח של הוצאת המעי הגס, וניתוח פאוץ. רציתי לבדוק אפשרות האם טיפול בתא לחץ יכול לעזו. אודה מאד אם אוכל לקבל את תשובתך.

17/10/2004 | 16:32 | מאת: ד"ר אייל גל

אם מדובר בהצרות פיברוטית רב הסבירות שגם תא לחץ לא יואיל. ייתכן שניתן לבצע ניתוח מקומי לכריתת ההצרות או קולוסטומיה אך זה תלוי באפשרויות הכירורגיות. כמו כן עד כמה שאני יודע לא מבצעים ניתוחי פאוץ' במחלת קרוה'ן אלא רק בקוליטיס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול